...

Institut for Avanceret Hypnose
Jacob Strachotta

Institut for Avanceret Hypnose
Jacob Strachotta

Hypnose mod flyskræk: Tag kontrollen tilbage og nyd at flyve

Flyskræk er en udfordring, der holder mange fra at opleve verden. Angsten for at flyve kan manifestere sig i alt fra mild nervøsitet til en fuldstændig lamslået frygt, der gør det umuligt at træde om bord på et fly. Det er ganske givet, hvor begrænsende flyskræk kan være, og derfor er jeg her for at hjælpe dig gennem dette traume med effektiv hypnose behandling.

Behandling flyskræk

Der kan være flere årsager til hvorfor det er opstået. Du kan se nogle af årsagerne til flyskræk herunder, men der kan være andre og ikke lige så indlysende årsager som ikke har noget med selve flyet eller flyvningen at gøre. 

Man kan også have været udsat for noget ubehageligt som underbevidstheden så har sat i forbindelse med det at flyve. Eks, kan man være bange for at ens børn ikke har nogen mor eller far, hvis man styrter med et fly. Og der er man ikke bange for selve det at flyve, men mere noget som er koblet til konsekvensen af hvis flyvningen går galt.

Hypnose kan hjælpe med at bekæmpe flyskræk, også kendt som flyvefobi eller aerofobi. Det er ikke kun en frygt for at flyve, men kan også være en samling af forskellige typer af angst relateret til flyrejser, såsom frygt for at være i et lukket rum eller frygt for at være langt væk fra hjemmet. Derfor betragtes flyskræk som en mere kompleks fobi end andre fobier, og det er derfor denne artikel behandler denne fobi separat fra andre fobier. 

Kender du til angsten ved flyskræk?

Når du lider af flyskræk, kan du opleve mange angstfremkaldende tanker, når du sidder i flyet, især når dørene lukkes og flyet forbereder sig på at lette. 

Du kan have tanker som “Jeg vil ud af flyet”, “Bare flyet ikke falder ned”, “Har kaptajnen styr på flyet?” og “Bare der ikke kommer turbulens”. 

Din vejrtrækning kan blive hurtig og du kan begynde at græde, føle at kroppen snurrer og at benene spænder imod. 

Selv efter flyet har lettet kan du opleve bekymrende tanker, såsom “Håber ikke der kommer turbolens?”, “Jeg skal tisse, og jeg må ikke rejse mig endnu” og “Hvorfor sagde jeg også ja til at tage med på denne tur?” 

Selvom mange mennesker med flyskræk ved, at flyvning er en af de mest sikre transportformer på grund af de strenge sikkerhedskrav og at flyvemaskiner er bygget til at holde til ekstreme situationer, og at personalet og piloterne er uddannet til at håndtere sjældne specielle situationer, kan de stadig reagere følelsesmæssigt stærkt og opleve en ukontrollabel angst, selvom de ved logisk, at de ikke behøver have det sådan.

Hypnoterapi kan hjælpe dig til at opleve flyrejser som en mulighed for at slappe af og nyde tiden for dig selv i stedet for at være fyldt med bekymringer.

Få behandlet mere end flyskræk

Hypnose og hypnoseterapi kan være effektive behandlinger for angsttilstande, herunder flyskræk. 

En uddannet hypnotisør kan gennem hypnose hjælpe dig med at reducere eller fjerne den bagvedliggende angst, der fører til flyskræk. 

Det kan være nødvendigt at fokusere på én specifik angsttilstand ad gangen for at få fuldstændig frigørelse fra flyskræk, men en behandling kan ofte også bearbejde andre angsttilstande såsom klaustrofobi, højdeskræk, dødsangst og frygt for at miste kontrollen. 

Hypnoseterapi kan derfor hjælpe dig med at blive fri af angst i mange andre situationer.

Hvad er flyskræk?

Der kan være mange årsager til flyskræk, herunder klaustrofobi, frygt for at miste kontrollen, dødsangst og højdeskræk. 

Det er ikke unormalt, at hvis man lider af ét af disse problemer, vil man også være bange for at flyve. Dog er der nogen, der kan have højdeskræk, men stadig kan flyve uden problemer. 

Flyskræk kan også opstå på grund af dårlige oplevelser med at flyve, eller fordi man er nervøs for lufthuller og lydene fra motorerne i flyvemaskinerne. 

Der er forskellige grader af flyskræk, fra dem der er nervøse, men stadig kan flyve, til dem der ikke kan tænke på flyvemaskiner uden at blive bange. 

Det veluddannede personale om bord på flyvemaskiner er uddannet til at håndtere folk med flyskræk og kan være ekstra opmærksomme på dem, hvis man fortæller dem om sin frygt.

flyskræk flyangst

Angst for at flyve

Hvis du er bange for at flyve eller har meget ubehag, når du flyver, kan det påvirke dit selvværd og føre til negative tanker om dig selv, såsom “Jeg burde kunne flyve” eller “Det er pinligt at sige, at jeg er bange for at flyve”. 

Måske undlader du at tale om din flyskræk for at undgå at skulle indrømme det. Men efter et behandlingsforløb, hvor alle de ting, der gør dig bange for at flyve, er blevet behandlet, kan du flyve uden ubehag. 

Behandlingsforløbet vil også håndtere frygten for, at flyskrækken vil komme igen.

Hvad hjælper mod flyskræk?

En hypnose behandling vil kunne fjerne den uro og nervøsitet som man mærker når man har flyskræk. Det er en af de mest enkle metoder til helt at fjerne angsten for at flyve. Du behøver ikke vide hvorfor du har flyskræk eller hvad som har gjort at du føler det på den måde. De følelser du mærker er et alarmsystem fra dit underbevidste som tror det er meget farligt og derfor forsøger at holde dig væk fra situationen. Det er den angst som hypnose behandlingen kan fjerne. Så kommer du til at tænke på at rejse med fly på samme måde som når du tager bussen.

Hvordan opleves flyskræk?

Hvis du lider af flyskræk, kan du opleve angstanfald, svedeture, hjertebanken, vejrtrækningsproblemer, utryghed, kvalme, hovedpine, følelsen af at miste kontrollen og panikangst, når du flyver eller blot tænker på at flyve. 

Du behøver ikke at opleve alle disse symptomer, men nogle af dem kan være tegn på flyskræk.

Kan flyskræk helbredes?

Det korte svar er JA. Det er ligemeget hvor længe du har haft din flyskræk eller hvor kraftigt du oplever den. Flyskræk, flyangst eller angst for at flyve kan helt helbredes med hypnose behandling. Det er en meget almindelig fobi, ligesom højdeskræk, tandlægeskræk og klaustrofobi. Det eneste du skal gøre er at booke en tid til hypnose behandling, så fjerner vi koblingen til den ubehagelige følelse som aktiveres når du tænker på at skulle flyve, rejse eller flyver. Bagefter vil du føle dig let og fri.

Hvor mange hypnose behandlinger?

Det typiske antal hypnosebehandlinger for flyskræk er mellem 1 og 3. 

Dette afhænger typisk af antallet af bagvedliggende angsttilstande og graden af flyskræk, men der er ingen garanti for at der er sammenhæng mellem de to faktorer. 

Nogle mennesker med mange bagvedliggende angsttilstande og svær flyskræk kan overkomme deres frygt med kun én behandling, mens andre kan have brug for flere behandlinger. 

Det er en god idé at starte behandlingen så tidligt som muligt, så der er mulighed for flere sessioner hvis det er nødvendigt. Der er ingen problematik i at få hypnoseterapi mod flyskræk både længe før man skal flyve og lige inden, da forandringerne fra hypnoseterapi typisk vil være vedvarende. 

Der er teknikker, der kan teste, hvor meget angsten er blevet reduceret, men det er først i den faktiske situation at man oplever resultatet. Derfor vil de fleste mennesker gerne have en ekstra hypnosebehandling lige inden de skal flyve for at sikre, at det bliver en god oplevelse.

Hvordan virker hypnose mod flyskræk?

Hypnose er en dybtgående teknik, der adresserer flyskræk ved at arbejde med det underbevidste sind, hvor frygten ligger gemt. Gennem afslapning og visualisering hjælper hypnosen med at ændre den måde, du ubevidst opfatter flyvning på. Ved at erstatte frygtskabte overbevisninger med positive, beroligende tanker, reduceres angstens magt, og du kan begynde at se flyrejser i et nyt og mindre skræmmende lys.

Hvorfor vælge hypnose behandling mod flyskræk?

Min tilgang til behandling af flyskræk med hypnose er baseret på, mange års erfaring, samt en dyb forståelse af hypnose og de mekanismer, der driver din frygt. Det er derfor vigtigt for mig at skabe et trygt og støttende miljø, hvor du kan arbejde dig gennem din angst i dit eget tempo. Med en blanding af empati, ekspertise og en personlig tilgang, er jeg dedikeret til at hjælpe dig til at opnå friheden ved at flyve uden frygt.

Hvad skal man gøre hvis man har flyskræk?

Der er mange øvelser man kan lave for at dæmpe angsten. Man kan arbejde med sin vejtrækning, man kan udfordre sig selv i de angstfyldte situationer, tage piller og lære at håndtere dem eller man kan meditere. 

Men, hvis man gerne vil angsten helt til livs og ikke skulle bruge tankekraft på at undertrykke angsten i det daglige eller når du flyver, så er en behandling mod flyskræk med hypnose vejen frem. 

Hvad kaldes sygelig angst for at flyve?

Det kaldes flyskræk. Det burde egentligt hedde flyve skræk, da det er mere angsten for at flyve end det er angsten for selve flyet. Men, der er også nogen som forbinder den lille cigar man sidder i som en ubehagelig situation fordi man ikke kan komme væk. Her er det mere en klaustrofobi. Det kan også være man har begge dele. Men begge kan fjernes med en hypnose behandling.

Flyskræk piller

Man kan selvfølgelig vælge at tage beroligende medicin mod sin flyskræk. Nogle vælger også, at drikke en del alkohol for at dæmpe processerne i hjernen som giver angsten. Men, det fjerner selvfølgelig ikke problemet og samtidig har det den bivirkning at man kan føle sig ekstremt træt når man så lander. Samtidig, kan man også opleve at ferien/turen bliver ødelagt af at man tænker på hvornår man skal hjem igen og at man sikkert har det ubehageligt på hjemturen også.

Flyskræk hypnose

I behandlingen vil vi arbejde med at finde de triggere og alarmfølelser som bliver aktiveret når du tænker på at skulle rejse eller flyve. Der ligger altid noget bag ved dem. Noget som kommer før du mærker den følelse som er ubehagelig. I den underbevidste tilstand er det meget nemmere at finde ud af årsagssammenhænge og hvad det er som har været med til at skabe de symptomer som flyskræk giver. Angst for at flyve er ikke årsagen, men et symptom på noget. Og det er det som bliver afdækket under hypnosebehandlingen. Det giver ofte en aha oplevelse og en lettelse af finde ud af hvad der ligger til grund for ens flyskræk.

Flyskræk kursus med hypnose app

Desværre er hypnose mod flyskræk ikke gratis. Men, hvis du har lyst til selv at arbejde med at behandle din flyskræk, så kan jeg anbefale appen HelloMind. Jeg har indtalt alle hypnoser på den, og du kan finde lige det område som du har brug for hjælp til. Der er endda tre dage gratis fuldt adgang til alle 350 sessioner i HelloMind biblioteket. Det fungerer ligesom en lydbog. Du tager hovedtelefoner på, vælger session og lytter. Hypnose appen er på dansk og har 4.5 stjerne i appstore. Du kan hente HelloMind her.

HelloMind
4.5/5

Book tid til flyskræk behandling

Du kan se mine ledige tider til hypnosebehandling i kalenderen og booke med det samme. Klinik i Valby

august 2024
man
tirs
ons
tors
fre
lør
søn
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1

Kontakt mig